Rick I

Vijf vragen aan prins Rick I van de Keieschieters uit Geijsteren

Print

Rick Vermeulen - ‘t Mojste Fieest. Video: Rick Vermeulen

Geijsteren / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het zijn de hoogtijdagen voor de prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Rick Vermeulen (23) van de Keieschieters uit Geijsteren.

Zaal De Kei was voor het uitroepen van jou als prins omgetoverd in een operatiekamer om jou het Keieschieters-gen toe te dienen. Was dat nodig dan?

„Niet echt. Dat zit er al lang in. Ik vind het wel leuk bedacht en er was ook een filmpje gemaakt. Dat spreekt mij natuurlijk wel aan.”

Begrijp ik. Je bent immers teamlid van YouTube-held Dylan Haegens, die 1.539.676 abonnees op zijn hoofdkanaal heeft. Enig idee hoeveel abonnees de Keieschieters op YouTube heeft?

„Ik denk niet zo heel veel. Een paar honderd? Twintig?! Nou ja, dan heb je toch alle inwoners van Geijsteren te pakken.”

Geijsteren is natuurlijk geen wereldstad, maar heb ik het goed begrepen dat er niet eens een raad van elf is?

„Klopt. Wij vinden dat heel normaal, maar ik kan me voorstellen dat ze het buiten Geijsteren toch een beetje vreemd vinden. Hier is het zo dat de prins vier vrienden vraagt als adjudant. Zij vormen dan de raad van vier.”

Beschikt dat viertal evenmin over een ruggengraat?

„Je doelt natuurlijk op mijn leus: Ruggegraot haaj ik toch al gènne, dus we zoepe d’r nog mar enne. Daar heb ik veel reacties op gekregen. Mijn kameraden begrepen het meteen. Ik ben altijd de laatste die de kroeg verlaat, omdat ik niet naar huis kan gaan. Gelukkig heeft mijn vriendin ook geen ruggengraat.”

Je hebt de Keieschieters wel verrast met een bijzonder geschenk: een schlager.

„Klopt. Dat hebben we in het diepste geheim gedaan; vorst Stan Kunen en ik. We hebben het liedje samen geschreven. Bij het uitkomen heb ik het gezongen. Het heet ’t Mojste Fieëst. Het is opgenomen bij Line29 in Ysselsteyn, de studio waar ook bekende zangers als Bjorn & Mieke hun nummers opnemen. Ons liedje is aangemeld bij Spotify en iTunes. En het team van Dylan maakt er een clip bij, als cadeau voor mij.”