‘Hij heeft alleen een paar biertjes uit de koelkast gehaald’

Print
‘Hij heeft alleen een paar biertjes uit de koelkast gehaald’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Panheel -

Een ijskoude verrassing bij beachclub ‘Degreez’ in Panheel. In de koelcel trof het personeel donderdagmorgen een dakloze man aan.

Hoelang de man in de koelcel heeft gezeten, is niet bekend. „Een collega opende de beachclub om 08.00 uur vanwege een training voor het personeel”, vertelt eigenaar Luc van Engelen. „Toen ze de koelcel wilde openen, merkte ze dat werd vastgehouden van binnenuit. Samen met andere collega’s lukte het uiteindelijk om de deur open te krijgen waarna een man naar buiten kwam gelopen.”

De man gedroeg zich niet agressief en sprak zelfs even met het personeel voordat hij naar buiten liep. Inmiddels was de gewaarschuwde Van Engelen gearriveerd en sprak insluiper aan op de parkeerplaats. „Hij zag er onverzorgd uit, zal een jaar of 22 zijn geweest en vermoedelijk Pools. In gebroken Engels vertelde hij dat hij dakloos was. Ik had wel een beetje medelijden met hem, vroeg nog of we hem konden helpen. Of we geen werk voor hem hadden, was zijn antwoord. Niet direct, zei ik hem, waarna hij zijn fiets pakte en wegreed. Vervolgens ben ik naar binnen gegaan om te kijken hoe het met mijn personeel was.”

Volgens Van Engelen moet de man al binnen zijn geweest toen de beachclub op woensdag om 18.00 uur sloot. Alarm aan de buitenkant van het gebouw had niks geregistreerd en er waren geen sporen van inbraak. „Gestolen of kapot is er niks. Hij heeft alleen een paar biertjes uit de koelkast gehaald.”