Chauffeur (28) Venloos bedrijf komt om bij zwaar truckongeval

Print
Chauffeur (28) Venloos bedrijf komt om bij zwaar truckongeval

Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Het dodelijke slachtoffer van het zware ongeluk vlak over de Duitse grens bij Venlo, is een 28-jarige man uit Veulen. Het gaat om een chauffeur van het Venlose bedrijf Flower Power, dat gevestigd is op de Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen.

Directeur Wim Linssen van Flower Power noemt het overlijden van één van zijn medewerkers onwerkelijk. “Hij was voor iedereen een prettige medewerker en zat vol energie en toekomstplannen. In één keer is alles voorbij, dat is extreem. Er heerst hier een gevoel van onmacht.”

File
Het ging even na half twee mis op de A40 ter hoogte van Wachtendonk, zo'n tien kilometer voor de Nederlandse grens. Een vrachtwagen reed met hoge snelheid in op vier andere trucks die in een file stonden vanwege wegwerkzaamheden verderop bij Venlo.

De Nederlander werd van achteren aangereden en tegen zijn voorligger gedrukt. De cabine van de vrachtwagen werd daarbij volledig inelkaar gedrukt.

De chauffeur die achterop de file knalde, raakte zwaar gewond.

De snelweg werd na het ongeluk volledig afgesloten.

Video: Track '88

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →