Molenaar ‘aangenaam verrast’ door snelle ontwikkeling jeugdig Roda

Print
Molenaar ‘aangenaam verrast’ door snelle ontwikkeling jeugdig Roda

Robert Molenaar. Afbeelding: De Limburger

/ Kerkrade / Eygelshoven -

Met twee overwinningen en een gelijkspel is Roda de tweede competitiehelft goed begonnen.

Het jonge elftal, met zeven basisspelers van 21 of jonger, lijkt zich bovendien snel te ontwikkelen. Een ontwikkeling die trainer Robert Molenaar ‘aangenaam heeft verrast’. „De jonge spelers willen graag beter worden en zetten goede stappen.” De bijdrage van topscorer Mario Engels, die ondanks interesse van andere clubs voorlopig bij Roda blijft, is daarbij cruciaal. „Onderschat niet hoe belangrijk zijn rol is.”

Blessures

Thuis tegen Almere City hoopt Roda de goede lijn van 2019 door te trekken. Dat moet nog altijd gebeuren zonder Richard Jensen, Jannes Vansteenkiste en Tom Muyters, die met een blessure aan de kant staan. Jensen hervatte deze week wel voorzichtig de training. Verwacht wordt dat hij volgende week weer volop kan meetrainen. Voor Vansteenkiste en Muyters is dat nog niet het geval. Roshon van Eijma moest de vorige thuiswedstrijd tegen Jong AZ (6-2) missen vanwege een blessure. De centrale verdediger is terug bij de selectie, maar zal niet aan de aftrap verschijnen. Ook Florian Loshaj zal nog niet in actie komen voor Roda. De voormalig speler van MVV tekende deze week een amateurcontract in Kerkrade, maar zit vrijdag nog niet op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Novakovic, Dijkhuizen, Zotti, Werker, Keulen, Verburgh, El Makrini, Souren, Milts, Remans, Engels

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: