Oude kameraden Kuipers en Braken herenigd in Emmen

Print
Oude kameraden Kuipers en Braken herenigd in Emmen

Nick Kuipers stapte in 2017 over naar ADO. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Een hele poos waren ze de sterkhouders van MVV: Nick Kuipers en Sven Braken. Inmiddels staan ze weer samen op het veld, nu bij FC Emmen.

Aanvaller Sven Braken (25) werd vorige week al gepresenteerd in Drenthe. Donderdag zag hij zijn voormalig teamgenoot, verdediger Nick Kuipers (26), aansluiten. Kuipers staat onder contract bij ADO Den Haag, maar was daar geen vaste basisspeler. Net als Braken maakt hij nu het seizoen op huurbasis af bij promovendus Emmen.

Vakantie

Kuipers vertrok na een succesvolle periode bij MVV in 2017 naar ADO. Braken vloog al eerder uit en belandde uiteindelijk via Almere City bij NEC, dat hem nu verhuurt. Dat de twee elkaar weer tegenkomen, is een wonderlijk toeval. „Dat hij er al zit gaf niet de doorslag, maar ik heb Sven wel even gebeld om te vragen hoe het daar is. Hij was heel positief.” Kuipers vindt het leuk om zijn oude kameraad weer te treffen. „We hebben heel lang samengespeeld en zijn zelfs nog eens samen op vakantie geweest. Mooi dat we elkaar nu weer treffen, en dan ook nog eens in de eredivisie.”