Danny Pouwels tekent contract in Duitsland

Print
Danny Pouwels tekent contract in Duitsland

Danny Pouwels in zijn studio in Kerkrade. Afbeelding: Marc Ploum

Kerkrade / Eygelshoven -

Hij kruipt al jaren achter de draaitafel om feestjes in het Zuiden van beats te voorzien. Sinds twee jaar zingt hij echter ook en is hij een veel geboekt carnavalsartiest. Met optredens door heel Limburg zou je zeggen dat hij al is doorgebroken. Echter staat hij voor een nieuwe mijlpaal. Misschien wel dé doorbraak.

Danny Pouwels stuitert door het leven. Heeft energie voor tien en dat uit zich in alles. Op zolder heeft hij een studio waar hij zich regelmatig terugtrekt om te werken aan zijn muziek. En ook bij die muziek is het ritme bovengemiddeld. Als Kirchröadsjer jong staat hij nu op het punt van doorbreken in Duitsland. Het Duitse Summerfield Music klopte bij hem aan. Niet zo maar een platenmaatschappij. Onder andere Lorenz Büffel, bekend van de hit Johnny Däpp, staat er onder contract. De 29-jarige Danny Pouwels nu dus ook. “Het is echt een droom die voor me uitkomt”, zegt een lachende Danny.

Ballermann

Het begon allemaal twee jaar geleden. “Ik vierde samen met mijn vriendin vakantie op Mallorca. Als dj draaide ik regelmatig op feestjes en ik stoorde me steeds aan het feit dat artiesten vaak maar 30 minuten optraden en op die manier makkelijk hun geld verdienden, terwijl ik een hele avond bezig was. Ik dacht, dat kan ik ook.” De muziek op de Ballermann sprak hem al langer aan. “De beat bevalt me, het tempo.” Eenmaal thuis schrijft hij op muziek van Melanie Müller, Dieses liebe ist Geil, een eigen Limburgse tekst: Vasteloavend is Roed, Geel, Greun. “Ik had in no time 50 optredens. Het sloeg aan.”

En dus schrijft Danny verder. “Inmiddels treed ik met vijf, zes nummers op door heel Limburg en heb ik dit jaar al 110 boekingen staan.” Hij treedt dus 30 minuten op en verdient makkelijk zijn geld? Danny lacht. “Ik heb me zo ontzettend vergist in al die artiesten. Het is echt hard werken om een zaal mee te krijgen.”

Summerfield Music

Zijn muziek valt onze oosterburen ook op. Vorig jaar kwam hij in aanraking met Summerfield Music. “Het is eigenlijk heel bijzonder. Ik keek altijd op tegen artiesten als Lorenz Büffel en Ikke Hüftgold, nu ga ik regelmatig met ze om.” De studio neemt de nummers van Danny op en verzorgt ze van een gelikt clipje. “Het is ongelooflijk wat ze allemaal voor me doen. Zij nemen alles op, maken video’s en in ruil daarvoor krijgen ze een percentage van de gage.” Het idee spreekt Danny zo aan, dat hij het concept bij andere artiesten verspreidt. “Ik maak nu ook muziek voor D’r Dustin op basis van hetzelfde principe.”

Europese optredens

Maar wat gaat straks het nieuwe geluid van Danny Pouwels worden? “Ik blijf in het dialect zingen”, verzekert hij, “alleen de muziek komt nu uit eigen koker. Dus geen covers meer, eigen muziek met eigen teksten in het genre House Ballermann, dat bestaat nog niet.” Dat betekent niet alleen optredens in Limburg en Duitsland? “Summerfield organiseert festivals in Bulgarije, Oostenrijk, Spanje en Duitsland. Daar ga ik ook optreden”, lacht hij trots.

Zo temperamentvol als hij door het leven gaat, zo gematigd is hij in zijn verwachtingen. “Ik weet niet wat het gaat worden, ik hoop komende zomer een hit te hebben, maar we kunnen er nog niks zinnigs over zeggen.” Komende week reist hij naar Duitsland en zet hij zijn handtekening onder het contract. Een droom gaat in vervulling. Maar voor wie denkt dat het daarbij blijft. “Ik ga gewoon door met draaien en optreden. Daarnaast maak ik ook nog muziek. Het blijft lekker druk.”