Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Als het op chips lijkt, lusten kinderen wel echte kaas

Anthea Dransfield proeft de kokosrolletjes van Tropical Fields. Afbeelding: Harry Heuts

Is er nog hoop voor een zout of zoet tussendoortje nu een gezonde levensstijl steeds meer terrein wint? We namen een kijkje in de hal met snacks op de internationale snoep- en snackbeurs in Keulen waar standhouders uit 76 landen hun waar aanprezen.

Bij snacks ben je al gauw geneigd te danken aan kroketten, frikandellen en kaassoufflés, maar niet op de Internationale Süsswarenmesse in Keulen. Daar worden met snacks versnaperingen en tussendoortjes bedoeld. Repen die je op je werk of in de auto nuttigt of graaiknabbels die de dorst in de kroeg vergroten en tv-kijken aangenamer maken.

Nu is snacken slecht maar ook verdomd lekker, dus buigen fabrikanten zich al jaren erover hoe ze hun producten gezonder aan de man kunnen brengen. Dus wordt er ...