Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages: onkostenvergoeding en meer prijzengeld

Print
Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages: onkostenvergoeding en meer prijzengeld

Voor de prijswinnaars liggen er aantrekkelijke geldprijzen klaar. LKVW? Schrijf dan snel in. Afbeelding: Marco Sanders Fotografie

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Na de eerste editie in 2018 trekt carnavalsdinsdag 5 maart wederom een bonte stoet van praalwagens door Susteren tijdens het Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages. Nieuw dit jaar is een onkostenvergoeding voor de wagenbouwers. Ook is het prijzengeld verhoogd.

In aanloop naar de tweede editie heeft de organisatie besloten enkele wezenlijke veranderingen door te voeren. Eén van de belangrijkste veranderingen is een financiële tegemoetkoming vanuit de stichting richting de deelnemende wagens. Uit contacten die Stichting LKVW onderhoudt met wagenbouwers, is gebleken dat de kosten om mee te doen aan een optocht dusdanig sterk stijgen, dat deze soms een belemmering vormen voor deelname. Om deze reden heeft Stichting LVKW besloten om wagenbouwers financieel tegemoet te komen in hun onkosten. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de groep/wagen, de afstand die afgelegd dient te worden naar Susteren, de regio waaruit de wagen afkomstig is, etc..

Naast het beschikbaar stellen van een onkostenvergoeding, is het prijzengeld fors verhoogd, van 777 naar 1111 euro voor de winnaar van het LKV. De tweede en de derde prijs levert de winnaar respectievelijk 555 en 222 euro op. Meestrijden om de titel ‘Sjónste Vastelaoveswage van Limburg’? Inschrijven kan via de website. Info via info@lkvw.nl of tel. 06-10123469.

De onkostenvergoeding wordt door de organisatie bepaald. De prijzen worden toegekend door een onafhankelijke jury.