Dader steekpartij Heerlen heeft strafblad van 39 pagina’s

Print
Dader steekpartij Heerlen heeft strafblad van 39 pagina’s

Afbeelding: ANP XTRA

Heerlen / Hoensbroek -

De hoofddader van de steekpartij in oktober vorig jaar in de Heerlense wijk Meezenbroek is een 33-jarige Zwollenaar met een strafblad van 39 pagina’s.

Hij moet ter observatie naar het Pieter Baan Centrum.

Toedracht

De exacte toedracht van wat zich op 20 oktober in en rond de Rubensstraat in Heerlen heeft afgespeeld, staat voor de rechtbank nog niet geheel vast. Er moeten nog enkele getuigen worden gehoord. Dat bleek vandaag bij de eerste pro-formazitting in Maastricht. Wel heeft de rechtbank besloten dat hoofddader Pasquale G. ter observatie naar het Pieter Baan Centrum moet.

Geestesvermogen

G. geeft aan daar absoluut niet naartoe te willen. Maar de rechtbank wil gezien zijn uitgebreide criminele verleden meer te weten komen over zijn geestesvermogen „om te zien hoe het onder de motorkap draait”, aldus de rechtbankvoorzitter. Ook moet G. nog een oude straf uitzitten.

Gasalarmpistool

Duidelijk is dat Pasquale G. met twee anderen die nacht van Amersfoort naar Heerlen is gereden. Hij wilde het goedmaken met zijn in Heerlen wonende ex-vriendin. Die ontmoeting in de Rubensstraat ontaardde in een steekpartij, waarbij de ex-vriendin en haar broer zijn verwond en waarbij de broer met een gasalarmpistool heeft geschoten. G. wordt verdacht van poging tot moord.

Het incident rond drie uur ’s nachts leidde tot de nodige consternatie in Meezenbroek. In de Rubensstraat zijn bloedspatten op straat en op de stoep gevonden. Na een tip van getuigen trof de politie een auto met drie personen aan in de Ferdinand Bolstraat. Een van de inzittenden was ook gewond. Korte tijd later trof de politie nog eens drie verdachten aan in een auto in de Govert Flinckstraat.

Tweede verdachte

Op de zitting verscheen ook de tweede verdachte Saakje S. (38) uit Amersfoort, die ook van poging tot moord wordt verdacht. Zij zou de Heerlense tegen het hoofd hebben geschopt, maar dat ontkent S. „Ik zat in de auto en kon niet meer terug. Ik wilde Pasquale en zijn ex uit elkaar halen. Ik heb haar met geen vinger aangeraakt”, zei ze op de zitting. Op verzoek van haar raadsvrouw mag S. vanaf maandag haar proces in vrijheid afwachten. Een derde verdachte is de neef van G., Bruno. Hij zit ook niet meer in hechtenis.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje