Kort geding Ironman Maastricht vertraagd

Triatlete Els Visser raakte haar zege in de Ironman Maastricht kwijt. © Johannes Timmermans

Het kort geding dat Els Visser aanspant omdat ze haar zege in de Ironman Maastricht kwijtraakte, heeft forse vertraging opgelopen. Een datum voor de zitting is op dit moment niet bekend.

Robin van der Kloor

Dat laat Visser weten. „Het is een lang en slopend proces” zegt de triatlete uit Utrecht. Zij won vorig jaar zomer de Ironman Maastricht bij de elite-vrouwen, maar werd enkele weken later gediskwalificeerd omdat zij bij het zwemmen een deel van het parcours had afgesneden. Ook verloor ze daarmee de nationale titel op de lange afstand.

Visser stelt dat zij dat deed op aangeven van een official. De organisatie van Ironman stelt dat een atlete altijd zelf verantwoordelijk. Visser besloot een kort geding aan te spannen en zocht getuigen. Die hebben zich gemeld, maar de zaak is nog altijd niet voor de rechter geweest. „Het is weer uitgesteld. Ik heb besloten om me er vanaf nu afzijdig van te houden en laat het nu aan mijn team over.” Een datum voor een eventuele zitting is er nog niet. „Het kan zomaar weer een paar maanden duren”, aldus Visser.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal