Kort geding Ironman Maastricht vertraagd

Print
Kort geding Ironman Maastricht vertraagd

Triatlete Els Visser raakte haar zege in de Ironman Maastricht kwijt. Afbeelding: Johannes Timmermans

Het kort geding dat Els Visser aanspant omdat ze haar zege in de Ironman Maastricht kwijtraakte, heeft forse vertraging opgelopen. Een datum voor de zitting is op dit moment niet bekend.

Dat laat Visser weten. „Het is een lang en slopend proces” zegt de triatlete uit Utrecht. Zij won vorig jaar zomer de Ironman Maastricht bij de elite-vrouwen, maar werd enkele weken later gediskwalificeerd omdat zij bij het zwemmen een deel van het parcours had afgesneden. Ook verloor ze daarmee de nationale titel op de lange afstand.

Visser stelt dat zij dat deed op aangeven van een official. De organisatie van Ironman stelt dat een atlete altijd zelf verantwoordelijk. Visser besloot een kort geding aan te spannen en zocht getuigen. Die hebben zich gemeld, maar de zaak is nog altijd niet voor de rechter geweest. „Het is weer uitgesteld. Ik heb besloten om me er vanaf nu afzijdig van te houden en laat het nu aan mijn team over.” Een datum voor een eventuele zitting is er nog niet. „Het kan zomaar weer een paar maanden duren”, aldus Visser.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen