Schone Schijn-acteur Clive Swift (82) overleden

Print
Schone Schijn-acteur Clive Swift (82) overleden

Afbeelding: BBC

De Britse acteur Clive Swift is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media. Swift werd vooral bekend door zijn rol van Richard Bucket in de tv-reeks Keeping Up Appearances (Schone Schijn).

Volgens een mededeling van de familie is Swift vrijdagmorgen na een korte ziekte thuis overleden, in het bijzijn van zijn familie.

Swift werd wereldwijd bekend omdat hij in de populaire BBC-reeks Keeping Up Appearances de rol van Richard vertolkte, de onderdanige man die lijdzaam de kuren van zijn verwaande echtgenote Hyacinth Bucket (spreek uit: Bouquet) onderging. De reeks, die van 1990 tot 1995 liep, was onder de naam ‘Schone Schijn’ ook in Nederland erg populair. ,,Goodmorning, Mrs. Bucket, No, it’s Bouquet ... the lady of the house speaking’’, is een bekende uitspraak van Hyacinth.

Swift was sinds 1961 in meer dan honderd tv-reeksen of films te zien. Zo dook hij in 1972 in een bijrol op in de Hitchcock-film Frenzy. In 1981 speelde hij ook mee in Excalibur. Bovendien speelde hij ook mee in de film Gaston’s War (1997) van de Belgische regisseur Robbe De Hert.

Hij was ook als gastacteur te zien in series als Doctor Who (2007) en Midsomer Murders (2017).