Hoogerheide krijgt WK veldrijden van 2023

Print
Hoogerheide krijgt WK veldrijden van 2023

Afbeelding: AFP

Hoogerheide mag over vier jaar weer de wereldkampioenschappen veldrijden organiseren.

Het Brabantse dorp mikte aanvankelijk op de WK van 2022, maar het wordt een jaar later. Hoogerheide mocht in 2009 en 2014 ook al de mondiale kampioenschappen veldrijden huisvesten. Vorig jaar was Valkenburg aan de beurt.

Hoogerheide

Aan de vooravond van de WK in de Deense stadje Bogense wees het bestuur van de internationale wielerfederatie UCI het evenement van 2022 toe aan Fayetteville in de Verenigde Staten. Die stad ligt in de staat Arkansas. In 2023 wordt in Hoogerheide weer gestreden om de regenboogtruien.

De WK’s van 2020 en 2021 waren eerder al toegewezen aan respectievelijk de Zwitserse gemeente Dübendorf en Oostende in België.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen