Ongelukkig Roda slikt eerste nederlaag van 2019

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van 2019 aangelopen. In eigen huis ging de ploeg met 2-1 onderuit tegen Almere City.

Roda incasseerde snel twee tegentreffers en liep na een uur tegen een rode kaart aan. Het waren klappen die de ploeg van Robert Molenaar niet meer te boven kwam.

Grensrechter
Roda keek na dik tien minuten al tegen een achterstand aan. Almere kwam al combinerend tot een prachtige aanval, die fraai werd afgerond door Van Vlerken: 0-1. Niet veel later kwamen de bezoekers via Mirani op 0-2. Zijn kopbal werd door doelman Novakovic gekeerd, maar volgens de grensrechter was de bal over de lijn: 0-2.

Na die snelle achterstand trok Roda het initiatief naar zich toe. Na ruim een half uur resulteerde dat in de aansluitingstreffer. Mario Engels, de topscorer die tot opluchting van de fans in Kerkrade bleef, schoot een strafschop binnen na een overtreding op Remans: 1-2.

Rood
In de tweede helft nam Roda opnieuw de regie, maar de jonge ploeg kreeg al snel een flinke tegenvaller te verwerken. Verdediger Zotti trok zijn tegenstander neer en moest dat bekopen met een tweede gele kaart. Toch bleef de thuisploeg ook met een man minder zoeken naar de gelijkmaker. De beste kans was voor Mario Engels, maar de Duitse spits wist een strakke voorzet niet tot doelpunt te promoveren. In een hectische slotfase zette Roda nog eens aan, maar een treffer kwam er niet. Ook niet toen Roda vergeefs schreeuwde om een strafschop.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: