Zo ziet zaterdag eruit: nat, grijs, koud en kans op natte sneeuw

Print
Zo ziet zaterdag eruit: nat, grijs, koud en kans op natte sneeuw

Het wordt een natte, grijze dag zaterdag. ,,Vies weer wat mij betreft”, zegt weerman Michiel Severin van Weerplaza. In zuidoosten en oosten van het land is er daarnaast kans op natte sneeuw.

Nee, het is geen dag voor een lange wandeling, een rommelmarktje of een kop warme chocolademelk op het terras. De warmte (en de droogte) binnen opzoeken is dan een beter idee. Overal in het land wordt neerslag verwacht. In het noorden zal dat af en toe zijn, maar elders in het land zijn het perioden met regen of natte sneeuw.

Vooral in het zuidoosten en het oosten is er kans op natte sneeuw. Hoe dichter bij de westkust, hoe hoger de temperaturen, zo rond de 3 à 4 graden. In het oosten blijft het de hele dag tussen de 0 en 1 graden.

Zaterdagavond en Zaterdagnacht is vaker droog, maar een enkele winterse bui blijft mogelijk. Bij minima van rond het vriespunt kan het glad worden. Zondag schijnt de zon af en toe en wordt het 3 tot 6 graden.

Glad

In Groningen en Drenthe kan er op lokale wegen plaatselijk gladheid voorkomen door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten. Hier geldt dan ook nog een code geel. In de rest van het land wordt geen gladheid verwacht.

Bekijk de actuele weersverwachting in Limburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →