Internationale ‘gele-hesjeswandeling’ in Maastricht rustig verlopen

© Harry Heuts

thumbnail: null
thumbnail: null

Volgens schattingen hebben er 750 tot 800 mensen door Maastricht gewandeld met de internationale ‘gele-hesjeswandeling’. Organisator Onno Buijnsters denkt dat er tussen de 1000 en 1200 ‘gele hesjes’ aanwezig waren. De wandeling vertrok vanaf stadion de Geusselt in Maastricht. Op Plein 1992 werden speeches gegeven en muziek gedraaid door de ‘gele hesjes’.

Redactie

De gele-hesjeswandeling verliep zonder veel problemen. Wel werd een 63-jarig ‘geel hesje’ uit Maastricht aangehouden wegens het beledigen van een politieagent in functie. Ook raakte er iemand gewond door vuurwerk. De persoon is door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

Even was er onenigheid over de route, de ene helft van de ‘gele hesjes’ wilde naar het Gouvernement, de andere naar Plein 1992. De politie wist een escalatie te voorkomen. Naast de demonstranten was er ook veel politie te paard en ME aanwezig. De demonstranten droegen onder andere Nederlandse, Belgische en Limburgse vlaggen bij zich. Rond 14.30 verlieten de ‘gele hesjes’ het plein. De politie toonde zich tevreden over het verloop van de demonstratie.

Route

De route die de ‘gele hesjes’ zaterdag volgden in Maastricht, ging van het Stadionplein via onder meer de Groene Loper, de spoorwegovergang Bloemenweg en Avenue Céramique naar Plein 1992. Daar was een geluidswagen toegestaan, evenals een gele caravan die als EHBO-post diende. Van de EHBO-post werd, op ‘enkele pleisters’ na, geen gebruik gemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beluister hier de podcast over de gele hesjes:

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

© Harry Heuts

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal