Tankstation in Waubach doorn in het oog van omwonenden

Print
Tankstation in Waubach doorn in het oog van omwonenden

Het tankstation aan de Hovenstraat in Waubach. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Omwonenden zijn er op tegen dat het Total-tankstation aan de Hovenstraat in Waubach in bedrijf blijft.

De onderneming stopte afgelopen woensdag als bemand servicestation, maar wordt omgebouwd en gaat verder als een voorziening zonder personeel die 24 uur per dag beschikbaar is om te tanken.

Mensen die in de buurt wonen, zijn daar niet blij mee. Ze hebben in het verleden al bij de gemeente Landgraaf geklaagd over de activiteiten van het bedrijf. De omwonenden vinden dat een tankstation midden in een woonwijk niet meer thuishoort.

Vergunning

De landelijke directie van Total in Den Haag diende eind vorig jaar een verzoek in bij de gemeente Landgraaf om het pompstation voort te zetten in een andere vorm. Niet meer bemand dus, maar wel dag en nacht beschikbaar.

Het college heeft op 22 januari besloten om daar een vergunning voor af te willen geven. Die vergunningaanvraag wordt deze week voor een periode van zes weken ter inzage gelegd in het gemeentehuis. Mensen die moeite hebben met de beslissing van het college kunnen bezwaar aantekenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →