Muzikaal startschot restauratie Sint-Nicolaaskerk in Meijel

Print
Muzikaal startschot restauratie Sint-Nicolaaskerk in Meijel

Schutterij Sint-Nicolaas speelde ter ere van de start van de restauratie in de Meijelse kerktoren. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Meijel -

Met muziek van schutterij Sint-Nicolaas in de kerktoren is zaterdag het startschot gegeven voor de grootscheepse restauratie van de Sint-Nicolaaskerk in Meijel.

De kerk krijgt een nieuw dak, nieuwe goten en nieuw voegwerk. Ook wordt de vijftig meter hoge toren van de ‘kathedraal van de Peel’ voorzien van een trap. Zodat bezoekers naar boven kunnen klimmen en vanaf daar uitzicht hebben over de omgeving. Bedoeling is dat de restauratie eind dit jaar wordt afgerond.

Dan moet de kerk ook weer fraai verlicht zijn. De verlichting sneuvelde na een blikseminslag tijdens noodweer in juni 2016.

Met de restauratie is een kleine miljoen euro gemoeid. Dat geld is er dankzij bijdragen van provincie, gemeente Peel en Maas, bisdom Roermond en het Prins Bernard Cultuurfonds. Dankzij donaties van Meijelnaren zelf werd vorig jaar een nog ontbrekend bedrag van 170.000 euro ingezameld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →