Doorgaande weg Roermond in najaar op de schop

Print
Doorgaande weg Roermond in najaar op de schop

Het traject dat op de schop gaat. Vanaf de rotonde Roersingel (boven) tot de rotonde Maastrichterweg (onder). Afbeelding: Gemeente Roermond

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Vanaf de rotonde bij hotel Valies tot aan de rotonde Maastrichterweg in Roermond. Dit stuk doorgaande weg gaat in het najaar in fases op de schop.

Als gevolg van de wegwerkzaamheden wordt ook de riolering aangepakt. Dat betekent dat de bewoners van de Burgemeester Geuljanslaan en de straat Hambeek, die nu bij hevige regelval kampen met wateroverlast, minder snel natte voeten krijgen.

Het traject is ongeveer 1,5 kilometer lang en omvat de Bisschop Lindanussingel en de Burgemeester Geuljanslaan met de daarin gelegen rotondes en bruggen. Ook gaat de Roerderweg deels open voor een nieuw riool. Allereerst moet het asfalt worden vervangen. De huidige laag is versleten en vertoont scheurvorming. De rotondes bij sportpark Concordia en bij de Roerderweg worden opnieuw ingericht. Zij krijgen voetgangersoversteken en de strook voor fietsers krijgt een rode kleur. Bij basisschool De Steenen Brug komt een nieuwe oversteek over de weg. Die wordt breder en er komt een waarschuwingslicht boven te hangen, net zoals op de Venloseweg.

Buizen

Ook aan de bruggen over de Roer en Hambeek worden diverse werkzaamheden verricht. Het riool op de Burgemeester Geuljanslaan krijgt grotere buizen en een afkoppeling naar de Hambeek om het probleem van de wateroverlast op te lossen. Ook op een stuk van de Roerderweg wordt - vooruitlopend op de aanpak van dit stadsdeel in 2020 - alvast een deel van het riool vergroot.

Voor omwonenden heeft onlangs een informatieavond plaatsgevonden. Dat gebeurt opnieuw zodra de exacte planning van de fases bekend is. De start van de werkzaamheden is ergens dit najaar voorzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →