Hartjesdag in de bibliotheek Horst

Print
Hartjesdag in de bibliotheek Horst

Stuur een Valentijnskaartje met Amnesty International. Afbeelding: Getty Images

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Gilbert is 20 jaar en woont in Tanzania. Hij ziet er wat anders uit dan de rest van zijn familie. Hij heeft namelijk albinisme en mist pigment waardoor zijn huid en haren heel licht zijn. Daardoor kan hij niet thuis wonen, want daar is hij niet veilig. Om hem wat extra liefde te geven met Valentijnsdag is Amnesty International een actie gestart om Gilbert zoveel mogelijk valentijnskaartjes te sturen. In de bibliotheek Horst kan iedereen vanaf 13 februari meedoen.

In Tanzania wordt gedacht dat mensen met albinisme magische krachten hebben. Dat hun lichaamsdelen je gezond maken of geluk en rijkdom brengen. Onzin natuurlijk, maar de gevolgen zijn groot. Kinderen worden ontvoerd en het komt zelfs voor dat een arm of been wordt afgehakt.

Gilbert heeft ervaren hoe het voelt niet veilig te zijn. Hij geeft nu in Tanzania voorlichting zodat het geweld tegen kinderen met albinisme ophoudt. Help mee om hem in het zonnetje te zetten en te zorgen dat hij zo veel mogelijk kaarten met hartjes krijgt toegestuurd. Er zijn voorbeeldteksten beschikbaar voor wie niet goed kan bedenken wat te schrijven.

Op woensdag 13 februari vanaf 14.00 uur staat er in de bibliotheek Horst een tafel met hartjes en kaartjes. Kinderen van alle leeftijden worden uitgenodigd een kaartje te schrijven. Ook is er een kort filmpje te zien over Gilbert. De actie loopt van woensdag 13 februari t/m zaterdag 16 februari.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →