Cardiff City wint voor vermiste teamgenoot Sala

Print
Cardiff City wint voor vermiste teamgenoot Sala

Afbeelding: Twitter/Cardiff City FC

Cardiff City heeft de eerste thuiswedstrijd sinds het verdwijnen van Emiliano Sala in winst omgezet. De ploeg uit Wales versloeg Bournemouth met 2-0.

De Engelse middenvelder Bobby Reid maakte op zijn 27e verjaardag beide doelpunten. Reid opende al in de vijfde minuut de score uit een strafschop en vierde dat door een blauw shirt met daarop een foto van Sala omhoog te houden. Hij maakte in de slotfase plaats voor debutant Leandro Bacuna (ex-Groningen).

Nooit spelen

De wedstrijd stond vooral in het teken van de recordaankoop van Cardiff City die vermoedelijk nooit zal spelen voor de club. De Argentijnse spits zou begin vorige week van Nantes naar Wales vliegen, maar het toestel verdween boven Het Kanaal van de radar. Nog altijd is geen spoor aangetroffen van het vliegtuigje en van de twee inzittenden: Sala en piloot David Ibbotson.

Een foto van de Argentijn sierde zaterdag de voorkant van het programmaboekje van Cardiff City. ,,Emiliano is vanavond niet bij ons, maar we bidden voor hem en David’‘, stond erin. Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden. De toeschouwers vormden met papiertjes de Argentijnse vlag, met de naam Sala daarin.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: