Twee politiewagens geramd bij achtervolging op A73

Print
Twee politiewagens geramd bij achtervolging op A73

Afbeelding: iStock

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Twee politiewagens zijn zaterdagavond beschadigd bij een achtervolging op de A73. De politie zette de achtervolging in nadat ze twee mannen op heterdaad betrapt hadden bij een woninginbraak.

Bewoners van een pand aan de Hombergerweg zagen twee inbrekers lopen. Ze belden daarom meteen de politie. Agenten gingen met meerdere voertuigen af op de melding en kwamen zo de vluchtauto van de inbrekers op het spoor.

De achtervolging over de A73 leidde bij Horst tot een eerste botsing. De politieauto raakte daarbij zodanig beschadigd dat de agenten niet meer verder konden rijden.

De vluchtwagen ging ervandoor in de richting Nijmegen en ramde bij Overloon een tweede politieauto. Ook hier met succes: de vluchters wisten te ontkomen. Geen van de betrokken agenten raakten bij de achtervolging gewond.

De politie is bezig met een zoekactie. De verdachten reden in een middelgrote donkerkleurige personenauto. Het voertuig zal op meerdere plekken flinke beschadigingen hebben. Mensen die het voertuig mogelijk hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →