Twee politiewagens geramd bij achtervolging op A73

Print
Twee politiewagens geramd bij achtervolging op A73

Afbeelding: iStock

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Twee politiewagens zijn zaterdagavond beschadigd bij een achtervolging op de A73. De politie zette de achtervolging in nadat ze twee mannen op heterdaad betrapt hadden bij een woninginbraak.

Bewoners van een pand aan de Hombergerweg zagen twee inbrekers lopen. Ze belden daarom meteen de politie. Agenten gingen met meerdere voertuigen af op de melding en kwamen zo de vluchtauto van de inbrekers op het spoor.

De achtervolging over de A73 leidde bij Horst tot een eerste botsing. De politieauto raakte daarbij zodanig beschadigd dat de agenten niet meer verder konden rijden.

De vluchtwagen ging ervandoor in de richting Nijmegen en ramde bij Overloon een tweede politieauto. Ook hier met succes: de vluchters wisten te ontkomen. Geen van de betrokken agenten raakten bij de achtervolging gewond.

De politie is bezig met een zoekactie. De verdachten reden in een middelgrote donkerkleurige personenauto. Het voertuig zal op meerdere plekken flinke beschadigingen hebben. Mensen die het voertuig mogelijk hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen