Getergd Ajax laat na rust weinig heel van VVV

Print
Getergd Ajax laat na rust weinig heel van VVV

Ajacied Kasper Dolberg (links) en Nils Röseler van VVV (midden). Afbeelding: Orange Pictures/Fred Rotgans

Venlo -

VVV beleefde zaterdag een kansloze avond in de Arena. De Venlonaren wisten ruim een half uur de poort gesloten te houden, maar waren daarna slechts een speelbal van Ajax: 6-0.

VVV moest aantreden zonder Opoku, die last had van een knieblessure. De nummer zeven van de ranglijst moest weerstand bieden tegen een Ajax dat nadrukkelijk zocht naar rehabilitatie, zes dagen na de vernedering in de Kuip door Feyenoord.

De Amsterdammers, die geen punten meer mogen morsen in de titelrace tegen PSV, omsingelden zoals verwacht vanaf de aftrap de Venlose veste. Dolberg zorgde na tien minuten voor de eerste opwinding met een schitterend hakje achter het standbeen, maar de reflex van Unnerstall was van even hoog niveau. Ook bij schoten van Ziyech en Blind bleef VVV zonder kleerscheuren achter.

Spaarzaam

De ploeg van Maurice Steijn speelde gedisciplineerd en kwam slechts over de middellijn bij de spaarzame counters. Maar het trio Mlapa, Grot en Joosten speelde het steeds beroerd uit. Ajax nam de tijd bij de belegering van de Venlonaren en sloeg tien minuten voor rust toe. Ziyech had bij een makkelijk gegeven vrije trap geen moeite om de VVV-muur te omzeilen en mikte de bal in de hoek naast Unnerstall: 1-0.

Offensief

Niet lang na rust brak Ajax al gauw het verzet van VVV definitief. Eerst verzilverde Dolberg het onophoudelijke offensief van de thuisploeg (2-0), daarna pikte ook Tadic zijn doelpunt mee (3-0). Met nog een half uur op de klok dreigden de Limburgers helemaal onder de voet te worden gelopen.

En dat gebeurde ook. De gretige invallers Neres en Huntelaar lieten de score in de slotfase oplopen naar 5-0. Van de Beek maakte de martelgang voor VVV compleet: 6-0.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: