BAL blijft machteloos, ook na terugkeer Washington

Print
BAL blijft machteloos, ook na terugkeer Washington

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Weert -

Ondanks de terugkeer van Tony Washington leed Basketball Academie Limburg (BAL) een nieuwe, ruime nederlaag. In Leeuwarden was Aris met 72-53 te sterk.

Omdat Apollo Amsterdam sensationeel won van Den Bosch (85-79) hebben zowel Aris als de Amsterdammers nu zes punten voorsprong op BAL. Daarmee wordt de strijd om de rode lantaarn er een tussen de Limburgers en Feyenoord Rotterdam dat een marge van vier punten heeft. De kans dat BAL opnieuw als laatste eindigt is echter levensgroot omdat de ploeg aanvallend machteloos is.

Alleen de eerste zeven minuten was er zaterdag iets van Weerter dreiging (12-17) waarna het een kwartier lang enigszins een wedstrijd bleef: 27-22. Daarna viel de aanval van BAL stil en liep de marge via een 35-25 ruststand vooral in het derde kwart snel verder op: 56-36.

Wel liet Washington met tien rebounds na drie weken afwezigheid weer zijn kracht onder de borden zien maar ook de Amerikaan deelde in de offensieve malaise. Alleen Ivan Simic en Frerik Adriaans haalden goede schotpercentages en staken met veertien en negen punten boven het maaiveld uit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →