BAL blijft machteloos, ook na terugkeer Washington

Print
BAL blijft machteloos, ook na terugkeer Washington

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Weert -

Ondanks de terugkeer van Tony Washington leed Basketball Academie Limburg (BAL) een nieuwe, ruime nederlaag. In Leeuwarden was Aris met 72-53 te sterk.

Omdat Apollo Amsterdam sensationeel won van Den Bosch (85-79) hebben zowel Aris als de Amsterdammers nu zes punten voorsprong op BAL. Daarmee wordt de strijd om de rode lantaarn er een tussen de Limburgers en Feyenoord Rotterdam dat een marge van vier punten heeft. De kans dat BAL opnieuw als laatste eindigt is echter levensgroot omdat de ploeg aanvallend machteloos is.

Alleen de eerste zeven minuten was er zaterdag iets van Weerter dreiging (12-17) waarna het een kwartier lang enigszins een wedstrijd bleef: 27-22. Daarna viel de aanval van BAL stil en liep de marge via een 35-25 ruststand vooral in het derde kwart snel verder op: 56-36.

Wel liet Washington met tien rebounds na drie weken afwezigheid weer zijn kracht onder de borden zien maar ook de Amerikaan deelde in de offensieve malaise. Alleen Ivan Simic en Frerik Adriaans haalden goede schotpercentages en staken met veertien en negen punten boven het maaiveld uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen