Frank II heerser over Rogstaekers in Weert

Print
Frank II heerser over Rogstaekers in Weert

Frank II van Dooren van de Rogstaekers in Weert Afbeelding: Rogstaekers

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Frank (II) van Dooren is de nieuwe prins van De Rogstaekers in Weert.

Aan het einde van de Gala Bonte Avond zaterdag in het Munttheater werd hij door vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers als 75e stadsprins van Weert uitgeroepen.

5×11 jaar geleden werd de nieuwe hoogheid als echte Rogstaeker geboren aan de Korenmarkt als zoon van Jan van Dooren en Ploon Eestermans. Zijn opa was ‘meister Van Doeëre’ uit de Schoolstraat. Na enkele jaren verhuisde het gezin Van Dooren, met broer Pieter en zus Marielou naar Keent en tegenwoordig woont de hoogheid aan de Beemdenstraat 25 op Leuken.

Prins Frank II is getrouwd met Nic, een geboren Brabantse en samen hebben ze twee zonen: Luc en Yor. Zo’n veertig jaar geleden is bij de nieuwe stadsprins de liefde voor kaas ontstaan en daarom runt hij al vele jaren kaaswinkel Kaas & Ko in de Muntpassage. Vandaar dat Frank II de Orde van ’t Kieësplênkske heeft ingesteld.

De nieuwe voorganger van de Wieërter vastelaovendj zal de dolle dagen ingaan onder het motto: vastelaovendj vör jônk, aod en belaege, um plezeer zitte vae zieëker neet verlaege.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →