Frank van Dooren is de nieuwe Rogstaekersprins

Prins Frank II van de Rogstaekers. © Loes Mennen

In het Munttheater is op zaterdag 2 februari aan het einde van de Gala Bonte Avond, door Vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers, de 75e Stadspreens van Weert uitgeroepen. Frank van Dooren gaat de Wieërter vastelaovendj in 2019 voor als Z.D.H. Preens Frank II van de Rogstaekers.

Frank Heythuysen

5×11 jaar geleden werd de nieuwe Hoogheid als échte Rogstaeker geboren aan de Korenmarkt als zoon van Jan van Dooren en Ploon Eestermans. Zijn opa was ‘meister Van Doeëre’ uit de Schoolstraat. Na enkele jaren verhuisde het gezin Van Dooren, met broer Pieter en zus Marielou naar Keent en tegenwoordig woont de Hoogheid aan de Beemdenstraat 25 op Leuken.

Op 23-jarige leeftijd heeft Preens Frank II zijn vrouw Nic leren kennen, een geboren Brabantse waarmee hij twee zonen heeft gekregen: Luc en Yor. Schoondochters Rianne en Elle zorgen voor nóg meer gezelligheid in Huize Van Dooren. Ongeveer 40 jaar geleden is bij de nieuwe Stadspreens de liefde voor kaas ontstaan en daarom runt hij al vele jaren zijn kaaswinkel ‘Kaas & Ko’ in de Muntpassage. De door Preens Frank II ingestelde ‘Orde van ’t Kieësplênkske’ verwijst naar zijn beroep. In zijn spaarzame vrije tijd mag de kersverse Hoogheid graag wandelen en concerten bezoeken en geniet hij van muziek, goed eten én drinken. De nieuwe voorganger van de Wieërter vastelaovendj zâl de dolle dagen ingaan onder zijn devies: ‘Vastelaovendj vör jônk, aod en belaege, um plezeer zitte vae zieëker neet verlaege!’