Man op luchthaven betrapt met luipaardwelpje in zijn handbagage

Print
Man op luchthaven betrapt met luipaardwelpje in zijn handbagage

Het luipaardwelpje werd gevonden in de handbagage van een passagier op de luchthaven van Madras in Zuid-India. Afbeelding: AFP

Een 45-jarige Thaise man is zaterdag op de luchthaven van Chennai, in het zuiden van India, aangehouden nadat het vliegpersoneel een luipaardwelpje van amper één maand oud in zijn handbagage ontdekte.

De man vloog vanuit Bangkok naar Chennai, beter bekend als Madras. Het luchthavenpersoneel was extra alert op mogelijke illegale handel in dieren. Toen uit zijn handbagage vreemde geluiden klonken, wekte dat daarom direct argwaan. Ook leek de man grote haast te hebben om van het vliegveld weg te komen. ,,Zijn antwoorden waren bovendien nogal vaag, dus hebben we zijn tas geopend ter controle’’, aldus een medewerker van de luchthaven.

Daar werd het beestje van slechts één kilo gevonden in een plastic mandje. ,,Het dier, dat in shock was, leek verzwakt te zijn’’, aldus de medewerker. De luchthaven plaatste een video op sociale media waarop te zien is hoe medewerkers proberen het welpje te voeren met de fles.

,,De passagier is gearresteerd en wordt ondervraagd over de herkomst van het dier’’, zo meldt de Times of India. Zo wordt onder meer onderzocht of er sprake is van illegale handel in beschermde diersoorten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen