D’n Dreumel versobert activiteiten carnaval vanwege ziekte prins Lars I

Print
D’n Dreumel versobert activiteiten carnaval vanwege ziekte prins Lars I

Prins Lars I. Afbeelding: Marc Cremers / Fotoclub Horst

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst -

Carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst besteedt tijdens alle activiteiten waar de zieke prins Lars 1 aanwezig zou zijn, aandacht aan de afwezigheid van hem, prinses Cindy en de adjudanten.

Door de afwezigheid van de door leukemie getroffen prins Lars Thijssen (44) neemt vorst Pim Minkenberg de ceremoniële taken waar. Op 16 februari is er geen prinsenreceptie. In plaats daarvan belegt D’n Dreumel een besloten bijeenkomst voor leden en partners. Verder gaan alle geplande activiteiten gewoon door. Besloten is verder dat de prinsenwagen niet zal deelnemen aan de optocht door Horst. De uittrekkende groep van de vereniging zal tijdens carnaval locaties binnentreden zonder aankondiging van de ceremoniemeester en zonder lijflied.

D’n Dreumel laat weten dat deze besluiten in overleg met prins Lars en prinses Cindy zijn genomen. De vereniging vindt dat door de aanpassingen op gepaste wijze invulling wordt gegeven aan deze ongebruikelijke situatie.

Bepalen

D’n Dreumel riep prins Lars op zaterdag 26 februari uit als nieuwe prins van de vereniging. De dinsdag daarna kreeg hij van de dokter te horen dat hij leukemie heeft. Als gevolg daarvan zegde het prinselijk trio alle activiteiten tijdens carnaval af. De vereniging moest daarna bepalen hoe het carnaval zou vieren zonder Thijssen, die ondanks zijn afwezigheid gewoon prins blijft.

In een brief aan de Horster carnavalsvierders schreef Lars afgelopen week: „Met heel veel pijn en moeite hebben wij moeten besluiten dat we alle optredens als trio afzeggen, en ons met familie en vrienden richten op de nieuwe werkelijkheid.”