Trump dreigt met nieuwe shutdown

Print
Trump dreigt met nieuwe shutdown

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump sluit niet uit dat hij opnieuw een deel van de Amerikaanse overheidsdiensten stillegt als hij geen miljarden dollars krijgt om een Amerikaans-Mexicaanse grensmuur te bouwen.

Dat zegt hij in een interview met het CBS-programma Face The Nation dat vrijdag is gemaakt en zondag in de VS wordt uitgezonden. ,,Ik haal mijn eisen niet van tafel, ik hou er niet van om dingen van tafel te halen’‘, zegt Trump.

Noord-Korea

Trump was vol lof over zijn regering: ,,De regering doet uitstekend werk om te komen tot een handelsakkoord met China. Ook maak ik binnenkort een datum bekend voor een nieuwe top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, hij staat klaar om een deal met ons te maken.”

De president ontkende geruchten dat de minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo op het punt staat op te stappen. ,,Hij heeft absoluut geen plannen om weg te gaan”, aldus Trump.

Geweigerd

In het interview zegt Trump dat hij een verzoek van zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolás Maduro voor een ontmoeting heeft geweigerd. Ook zei hij dat het sturen van Amerikaanse troepen naar Venezuela ,, een optie is”.

De Amerikaanse legerbasis in Irak wil Trump graag behouden. ,,We hebben een vermogen uitgegeven voor de basis daar. Die kunnen we goed gebruiken om Iran in de gaten te houden.

Trump houdt dinsdag zijn jaarlijkse State Of The Union, de toespraak tot het Amerikaanse Congres waarin de president vertelt hoe het land er in zijn ogen voorstaat.