Dit is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt

Print
Dit is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt

Afbeelding: Omroep Max

SPOILER ALERT - De winnaar van Heel Holland Bakt 2018-2019 is bekend. Juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden wezen korporaal Anna Yilmaz vanavond in een bloedstollende finale aan als de beste.

De 29-jarige Anna nam het op tegen kunstenaar Maroeska Metz (60) en de Rotterdamse thuiszorg-teamleider Nicole Meijer (38). Het was met name haar militaire precisie, die ze van haar moeder overnam, die de Amersfoortse koel liet blijven in de strijd.

De dames moesten zich bewijzen met het bakken van een chocoladebuche en reuze-macaron in hartvorm. Traditiegetrouw topten ze dat af met een zelfgekozen spektakelstuk. Met name bij de technische ronde liep de spanning hoog op. Het was Nicole die het best scoorde, mede dankzij de mooie babyroze kleur van haar macaron. Anna en Maroeska eindigden op een gedeelde tweede plaats.

Dit is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt
Foto: Omroep Max

De winst zorgde ervoor dat Nicole met een gezonde dosis vertrouwen de volgende bakdag inging. ,,Ik denk dat dit wel eens de spannendste finale ooit kan worden’’, concludeerde Janny. ,,Dat weet ik wel zeker’’, vulde Robèrt haar aan.

Zwaartekracht

Voor het maken van een zogenoemde graphity cake - waarbij het lijkt alsof de zwaartekracht geen grip op de taart heeft - kregen de bakkers drie uur de tijd. Om de finalisten een hart onder de riem te steken, nam André van Duin hun familie mee de tent in. ,,Het is leuk dat ze er zijn, maar ik ben zo ontzettend geconcentreerd’’, riep Anna uit.

Lees ook: Maroeska boos op Omroep MAX: ‘Elke zondag een knoop in mijn maag’

Uiteindelijk was Maroeska’s baksel, ondanks een trucje met een magneet in de taart, het minst gravity-waardig. Janny was huiverig voor de smaak van banaan, maar vond het lekker romig. Robèrt vond de smaken bij elkaar iets te zoet. Nicole nam een groot risico door zo groots uit te pakken, dat Robèrt vreesde voor haar vulling. Anna’s tulpendroom bleek een schot in de roos. ,,De smaken harmoniëren met elkaar’’, aldus Janny. ,,De smaken vechten niet met elkaar. Dat vind ik heel prettig’’, oordeelde Robèrt.

Nadat het trio, hun familie en oud-deelnemers zich buiten de tent hadden verzameld, sprak presentator André van Duin de naam van de winnaar uit. ,,Ah, dat vind ik leuk. Het is Anna!’’

Lees ook: Cas: Heel Holland Bakt heeft het bakbeest in mij losgemaakt

De student Hans Spitsbaard uit Ede won de bakwedstrijd in 2017.

Dit is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt
Foto: Omroep Max