Vader Emiliano Sala over vondst vermist vliegtuig: ‘Dit is een slechte droom’

Print
Vader Emiliano Sala over vondst vermist vliegtuig: ‘Dit is een slechte droom’

Afbeelding: AP

Het vermiste sportvliegtuigje dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala (28) vervoerde, is gevonden. Dat meldde de leider van het onderzoeksteam zondagavond op Twitter.

Het nieuws vernietigde alle hoop bij de nabestaanden.

Wanhopig

Horacio Sala, vader van voetballer Emiliano Sala, reageerde geschokt. ,,Ik kan het niet geloven, dit is een slechte droom. Ik ben wanhopig. Mijn vrouw, mijn twee kinderen en enkele vrienden van Emiliano zijn bij mij. Vandaag heb ik met niemand gecommuniceerd. Ik praat elke dag, maar omdat mijn telefoon geen WhatsApp heeft, is het moeilijk communiceren voor mij en voor anderen om met mij te communiceren’’, verklaarde Horacio aan de Argentijnse nieuwszender Crónica Televisión.

Volgens scheepswrakjager David Mearns, wiens bedrijf door de familie van Sala werd ingeschakeld om het verdwenen sportvliegtuigje te vinden, werd het toestel zondagmorgen gelokaliseerd, vlak na de start van de zoekactie. Zoekschip Geo Ocean III identificeerde het vliegtuigwrak volgens hem met behulp van een onderwaterrobot.

Lees ook: Vermiste voetballer in laatste audiobericht: ‘Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen, papa ik ben bang’

Over de lichamen van beide inzittenden is nog niets bekend. ,,Uit respect voor de nabestaanden zal ik nu geen details geven over de bevindingen”, zei Mearns vanuit Guernsey. De Britse Luchtvaartinspectie komt volgens hem maandag met een verklaring.

Bodem Kanaal

De families van Emiliano Sala en piloot David Ibbotson (59) werden zondag meteen op de hoogte gebracht van de vondst van het Piper-Malibu toestel. Dat verdween op 22 januari van de radar dichtbij de Kanaaleilanden. Volgens een woordvoerder van het zoekteam is het sportvliegtuigje gelokaliseerd op de bodem van Het Kanaal.

Lees ook: ‘Piloot rampvlucht Sala mocht geen commerciële vluchten uitvoeren’

Waar precies, is niet bekend. Argentijnse media melden dat het toestel op zo’n 40 kilometer uit de kust van het Britse eiland Guernsey zou zijn gelokaliseerd. Vanuit een haven op dat eiland vertrokken zondagmorgen twee zoekteams in de hoop het vliegtuigwrak te traceren met de verongelukte Argentijnse voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson. Beiden zijn vermist sinds ze vanuit de Franse stad Nantes opstegen richting Wales. Sala had net een transfer afgerond van 17 miljoen euro van de Franse club Nantes naar Cardiff City.

De zoekactie was een gezamenlijk initiatief van de onderzoekstak van de Britse luchtvaartinspectie (Air Accidents Investigation Branch, AAIB) en het bedrijf Blue Water Recoveries van David Mearns.