Lekker Weekend

Overdag is Mehrdad neurowetenschapper, in het weekend speelt hij tuba

Print
Overdag is Mehrdad neurowetenschapper, in het weekend speelt hij tuba

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Lekker, weekend! De een is dan naast het voetbalveld te vinden, een ander slaapt gewoon uit. In deze rubriek vertellen Limburgers wat ze zoal doen in het weekeinde. Deze week: Bij de Maastrichtse zaate hermenie Sjevraoje bereiden ze zich voor op carnaval. Zo ook Mehrdad Seirafi (36) die tuba speelt.

Door de week werkt hij als neurowetenschapper en ontwikkelt hij een alternatief voor antidepressiva. Het weekend? Dat ziet er voor de in Iran geboren Mehrdad heel anders uit. „Ik zit bij het improvisatietheater en dans. Na de elfde van de elfde starten ook de repetities bij Sjevraoje weer”, zegt hij. „Mijn vriendin Sanne speelt trompet en goede vriend Chris introduceerde haar bij het dweilorkest. Toen ik een keertje meeging, kreeg ik een sambabal in mijn handen geduwd. Vanaf dat moment ga ik elk weekend mee naar de repetitie bij café Abrahamslook.”

Mehrdad heeft inmiddels promotie gemaakt en speelt nu bariton tuba. „Ik kan drie noten spelen en heb er veel plezier in. Dat laatste is het belangrijkste. We repeteren nu voor de optocht; carnavalsliedjes als Oet Limburg kump de meziek bijvoorbeeld. Foutloos hoeft het niet. Dat kun je ook niet verwachten als er tijdens de optocht bier wordt gedronken haha.” Mehrdad woont acht jaar in Maastricht en houdt van carnaval. Mooi toeval was dat hij ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen nummer elf van lijst elf was. „Ik zou best graag prins willen worden ja. Een echte Sjeng ben ik niet, maar ik voel me wel één van hen. Ik heb in Mumbai, Brussel en Tokio gewoond, maar er is geen plek waar ik me zo thuisvoel als in Maastricht.”