Dierbaar

'Angel de gans was de ideale waakhond'

Print
'Angel de gans was de ideale waakhond'

Afbeelding: Jannie Dreessen

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: een postuum eerbetoon aan Angel de gans.

Maar liefst achttien jaar waren Angel de gans en Jannie Dreessen, café-eigenaar uit Eijsden, grote vrienden. „In de zomer, als mijn kinderen bij het zwembadje in de tuin lagen en ik op mijn ligbed erbij, dan kwam ze altijd zo gezellig tussen mijn benen liggen. Het was echt een hele lieve en aanhankelijke gans.”

Jannie schafte haar ooit aan als ‘waakhond’. „Ik had hier in mijn tuin ook kippen en dan is een gans ideaal, want die slaat meteen aan als er roofdieren op de loer liggen.” Helaas werd Angel een paar maanden geleden zelf slachtoffer van een roofdier. „Een vos heeft Angel dodelijk verwond. Eijsden heeft echt een vossenprobleem. Die komen hier de wijken in en struinen alle tuinen af waar kippen en konijnen zitten. De vos is een beschermd dier, dus je kunt er weinig aan doen. Maar het is intriest als je je huisdier verscheurd terugvindt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →