Dierbaar

'Angel de gans was de ideale waakhond'

Print
'Angel de gans was de ideale waakhond'

Afbeelding: Jannie Dreessen

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: een postuum eerbetoon aan Angel de gans.

Maar liefst achttien jaar waren Angel de gans en Jannie Dreessen, café-eigenaar uit Eijsden, grote vrienden. „In de zomer, als mijn kinderen bij het zwembadje in de tuin lagen en ik op mijn ligbed erbij, dan kwam ze altijd zo gezellig tussen mijn benen liggen. Het was echt een hele lieve en aanhankelijke gans.”

Jannie schafte haar ooit aan als ‘waakhond’. „Ik had hier in mijn tuin ook kippen en dan is een gans ideaal, want die slaat meteen aan als er roofdieren op de loer liggen.” Helaas werd Angel een paar maanden geleden zelf slachtoffer van een roofdier. „Een vos heeft Angel dodelijk verwond. Eijsden heeft echt een vossenprobleem. Die komen hier de wijken in en struinen alle tuinen af waar kippen en konijnen zitten. De vos is een beschermd dier, dus je kunt er weinig aan doen. Maar het is intriest als je je huisdier verscheurd terugvindt.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen