Vliegtuigje stort neer op woonwijk in Californië: vijf doden

Print

@JoshuaRNelson Video: Twitter

Op klaarlichte dag is een vliegtuig neergestort op een woonwijk in de Amerikaanse plaats Yorba Linda, in Californië. Door de crash vloog een huis in brand, meldt de brandweer van Orange County. Bij de crash zijn vijf doden gevallen, waaronder de piloot. De andere vier slachtoffers bevonden zich in een woning.

Het neergestorte vliegtuig is een Cessna 414A uit 1981, die even voor de crash was opgestegen vanaf het lokale Fullerton Municipal vliegveld. Dat meldt woordvoerder Allen Kenitzer van de Amerikaanse luchtvaart autoriteit Federal Aviation Administration.

 

 

De piloot was de enige inzittende van het vliegtuig. De vliegenier overleefde de crash niet. De andere vier omgekomen personen, twee mannen en twee vrouwen, bevonden zich in de woning. Drie mensen, onder wie een brandweerman, raakten gewond.

Schudden van de klap

Volgens een ooggetuige in Yorba Linda, een plaats op zo’n 70 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, leek het net alsof er een bom werd gedropt. ,,Ik hoorde een vliegtuigmotor steeds dichterbij komen en mijn huis schudde van de klap’’, zegt Jeremy op Twitter. Op beelden op sociale media is te zien hoe bewoners in paniek de straat op rennen.

 

 

Videobeelden laten het huis zien dat na de crash in lichterlaaie staat. Even verderop probeert een man met een tuinslang brandend puin te blussen dat op de weg ligt. Volgens een getuige ontplofte het toestel in de lucht. ,,Ik kwam naar buiten en het regende vliegtuigonderdelen’’, aldus omwonende Jared Bocachica.