Mathieu van der Poel cynisch na middelvinger en bierdouche

Print
Mathieu van der Poel cynisch na middelvinger en bierdouche

Afbeelding: BELGA

Niet iedereen was even blij dat Mathieu van der Poel zich zondag in het Deense Bogense voor de tweede keer tot wereldkampioen veldrijden kroonde.

Op zijn Instagram-account deelde Van der Poel een foto van een ‘fan’, die tijdens de wedstrijd zijn middelvinger opstak naar de 24-jarige veldrijder. ‘Classy’, is het cynische en veelzeggende bijschrift van Van der Poel. De kersverse wereldkampioen werd daarnaast bekogeld met bier, zo bevestigde vader Adrie tegenover Sporza.

Op de vraag hoe vaak pa Van der Poel tijdens de cross ‘gestorven was’, antwoordde hij: ,,Dat viel eigenlijk wel mee, alleen de eerste of tweede ronde dat er weer een groep landgenoten van jullie met bier stond te gooien. Dat stoorde me mateloos. Ik vind dat heel jammer. Dat getuigt van heel weinig respect naar de atleten toe. Daar hadden we wel schrik voor.”

IJzersterk seizoen

Mathieu van der Poel liet zich niet afschrikken door de incidenten en reed een vlekkeloze cross. De veldrijder bekroonde zijn ijzersterke seizoen in Bogense met de wereldtitel, zijn eerste sinds 2016 en tweede in totaal.

Dit bericht bekijken op Instagram

WORLDCHAMPION ??

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel) op

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen