Lichaam gevonden in vliegtuigwrak Argentijnse voetballer Sala

Print
Lichaam gevonden in vliegtuigwrak Argentijnse voetballer Sala

Afbeelding: AFP

In het vliegtuigwrak dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala vervoerde, is een lichaam gezien. Dat heeft de Britse Luchtvaartinspectie bekendgemaakt.

Of het gaat om het lichaam van Emiliano Sala (28) of piloot David Ibbotson (59) is nog niet bekendgemaakt.

Onderwaterrobot

Het wrak van het sportvliegtuigje werd zondag tijdens een zoekactie door een privébedrijf en de Britse Luchtvaartinspectie gelokaliseerd op een diepte van zo’n 63 meter in Het Kanaal. Het toestel werd geïdentificeerd met behulp van een onderwaterrobot voorzien van verlichting en camera’s. Die legden het registratienummer van de Piper Malibu vast.

Lees ook: Vader Emiliano Sala over vondst vermist vliegtuig: ‘Dit is een slechte droom’

Onderzoeksleider David Mearns gaf maandagmorgen in het programma Today op BBC Radio 4 toelichting op het contact dat hij zondag na de vondst van het vliegtuigwrak had met de familie Sala. ,,Ze wachten wanhopig op de berging van het vliegtuig, voor hen de enige manier om antwoord te krijgen op de vragen waarmee ze zitten.’’

Verdrietig

De scheepswrakjager voegde eraan toe dat hij zich genoodzaakt zag te helpen zoeken naar het verdwenen vliegtuig na het zien van een emotionele oproep van Sala’s zus Romina. Die smeekte reddingswerkers op 25 januari in tranen tijdens een persconferentie in Cardiff om door te gaan met zoeken naar haar broer. Dit nadat de havenmeester van het eiland Guernsey had beslist de zoekactie te staken.

Lees ook: Vermiste voetballer in laatste audiobericht: ‘Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen, papa ik ben bang’

,,Ik leefde erg met Sala’s zus mee, wilde haar helpen. Ik voelde gewoon dat dat meisje hulp nodig had en bood daarom mijn diensten aan. Ik ben toevallig iemand met ervaring in het zoeken naar wrakken en ik zou het vermiste toestel kunnen vinden,” zei hij.

,,Ik ben bovendien een voetbalfan. Cardiff is weliswaar niet mijn club maar ik volg de Premier League. Emiliano Sala was een man in de bloei van zijn leven. Het is zó ontzettend verdrietig.”