Piet Paulusma moet weg als weerman bij SBS6

Print

Piet Paulusma 04-02-2019. Video: SBS

Weerman Piet Paulusma legt aan het eind van dit jaar, na 23 jaar in dienst te zijn geweest, gedwongen zijn werk bij SBS6 neer. Het contract met Paulusma eindigt per eind 2019. De samenwerking met Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd, meldt Talpa, de eigenaar van SBS6.

Paulusma zegt in een reactie dat hij begin januari te horen heeft gekregen dat de samenwerking wordt beëindigd. „Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken,” aldus de weerman.

Oant moarn

De Fries Paulusma presenteerde in zijn eentje en op geheel eigen wijze het weerbericht voor de zender, waarbij hij steevast zijn praatje afsloot met de kreet „Oant moarn”, Fries voor „tot morgen”.

De afgelopen 23 jaar was de weerman bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. ,,SBS6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen”, verklaart Talpa.

Elfstedentocht

De weerpraatjes van Paulusma waren sinds september 1996 te zien, aanvankelijk als onderdeel van het programma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek.

Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de nieuwe invulling van de weerpraatjes.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen