Zwartwit bos uit Limburg scoort zilver in Den Haag

Print

Harm Rutten bij een zelfportret. Afbeelding: Peter Schols

Geijsteren - Met de zwartwit tekening ‘Moonwood’ van het Geijsterense bos waar hij woont, eindigde kunstenaar Harm Rutten als tweede bij de landelijke wedstrijd ‘Tekening van het jaar 2018’.


De tekening Moonwood van Harm Rutten.

Kunstenaar Wim van Loon uit Gouda werd het afgelopen weekeinde tot winnaar gekroond met zijn ‘Sporen’-tekening tijdens de feestelijke opening van de bijbehorende expositie in de Kunstzaal van Heijningen in Den Haag. In totaal deden 207 kunstenaars mee aan de wedstrijd.

Schilderij
Tegelijk met de winnaar van de ‘Tekening van het jaar 2018’, werd in Den Haag ook de winnaar van het ‘Schilderij van het jaar 2018’ uitgeroepen: Eric Tiggelaar mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn schilderij ‘Mahlerlaan, maandagmorgen’. Voor deze wedstrijd had de jury keuze uit 694 schilderijen. De kury bestond uit Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer (voormalig voorzitter van de Raad voor Cultuur).


Schilderij van het jaar door Eric Tiggelaar.

Schijt
Harm Rutten is geen onbekende in de wereld van verf- en potloodstreken, de veelzijdige kunstenaar uit Geijsteren maakte vorig jaar veel indruk met zijn zwartwit zelfportrettekening. Ook is hij een van de drijvende krachten achter kunstfestival ‘Schijt aan de Grens’ dat in zijn achtertuin plaatsvindt en waarin Brabantse en Limburgse kunstcollectieven samenwerken.

Rutten zegt blij te zijn met zijn tweede plek, hoewel hij natuurlijk liever gewonnen had. “Maar ik heb een leuke dag gehad in Den Haag met mijn vrouw. Grappig was dat de winnaar, Wim van Loon, net als ik geïnspireerd was door bos. We hebben allebei een tekening gemaakt van de natuur.”


Tekening van het jaar door Wim van Loon.