Twee verdachten opgepakt na wilde achtervolging over A73

Print
Twee verdachten opgepakt na wilde achtervolging over A73

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Lottum -

De politie heeft twee mannen van 18 en 19 jaar oud opgepakt in verband met een wilde achtervolging over de A73 waarbij afgelopen zaterdagavond twee politieauto’s beschadigd raakten.

Die avond betrapten bewoners van een huis aan de Hombergerweg in Lottum twee inbrekers op heterdaad. De mannen sloegen vervolgens op de vlucht.

Botsing

De gewaarschuwde politie kwam de auto van de inbrekers niet veel later op het spoor en zette de achtervolging in. Op de A73 kwam het bij Horst tot een botsing tussen de vluchtauto en een politiewagen. Die laatste raakte daarbij zodanig beschadigd dat de agenten niet meer verder konden rijden.

De dieven konden wel verder en ramden bij Overloon opnieuw een auto van de politie. Ook daar wisten de vluchters te ontkomen.

Onderzoek

Pas zondagmiddag trof de politie de vluchtwagen aan bij het Gelderse Ede. De twee inzittenden, beiden afkomstig uit Veenendaal, zijn aangehouden en overgebracht naar de politie in Venlo. Onderzocht wordt of zij betrokken waren bij de inbraak en de achtervolging.

Bij de achtervolging vielen geen gewonden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen