Toneel

Kijken hoe het huwelijk steeds meer op de klippen loopt

Kijken hoe het huwelijk steeds meer op de klippen loopt

Scènes uit een huwelijk Afbeelding: Jan Versweyveld

Heerlen / Hoensbroek -

Niets is wat het lijkt, zeker niet bij Johan en Marianne. Met hun kids, getrouwde leven en succesvolle banen lijken ze het perfecte koppel. Totdat Johan vertelt dat hij een andere vrouw heeft leren kennen. Hun huwelijk is voorbij.

In Scènes uit een huwelijk van het Internationaal Theater Amsterdam, voorheen bekend als Toneelgroep Amsterdam, zien we in zes scènes de worstelingen en conflicten waar het koppel in zowel het heden, verleden en toekomst doorheen gaat. Die strijd krijgt het publiek te zien doordat Johan en Marianne door drie verschillende koppels wordt gespeeld, met elk andere leeftijden. Aankomende woensdag is dit stuk in Theater Heerlen te zien. Langzaam krijgt de kijker tijdens de voorstelling op intieme wijze mee hoe het huwelijk steeds meer op de klippen loopt.

De voorstelling is geregisseerd door Ivo van Hove en wordt gespeeld door onder meer Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar en Maartje van de Wetering.

De schrijver van Scènes uit een huwelijk is de Zweedse toneel- en filmregisseur Ingmar Bergman, die inspiratie putte uit zijn eigen huwelijkservaringen van bijna dertig jaar met vijf verschillende echtgenotes.

INFO

De voorstelling begint om 19.30u, kaartjes verkrijgbaar voor 28 euro