Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Internationale pizzadag? Elke dag is pizzadag voor deze bakkers!

Afbeelding: Johannes Timmermans

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Heythuysen / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren - Gesmolten kaas,een krokante bodem én wat liefde van de kok. Dat zijnde belangrijkste ingrediënten voor een perfecte pizza. Binnenkort vieren we internationale pizzadag. Voor deze vier Limburgse pizzaioli is het elke dag pizzadag.

Maurizio Palermo (51), eigenaar van Porto Maurizio in Heythuysen

„Italië heeft de beste keuken van de wereld. Ik geef toe: ik ben best een chauvinist. Koken zit in mijn DNA. Echt Italiaans koken leer je niet op een koksopleiding. Dat krijg je mee van thuis, of beter gezegd van La Mamma. Ik was 18 jaar toen ik naar Nederland kwam om werk te zoeken. Ik ging aan de slag in een pizzeria in Helmond. Zo leerde ik Nederlands spreken."



„In 1995 opende ik samen met mijn vrouw Nicole ...