Expo

Te zien: foto’s van het Limburgse boerenleven

Te zien: foto’s van het Limburgse boerenleven

Brood- en vlaaienbakker in 1958. Afbeelding: Koen Lenarts

Wie zich een keer wil verdiepen in de wereld van ploegen, melken en schaften, kan terecht bij de fototentoonstelling Van, voor en door boerinnen en boeren, gepresenteerd door het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. Hierin wordt een beeld geschetst van het boerenleven in de twintigste eeuw.

Tijdens de expositie zijn foto’s te zien uit collecties van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en vrouwenvereniging ZijActief Limburg. Uit duizenden foto’s maakten vijf boerinnen uit onder meer Wijlre, Sint Geertruid en Spaubeek een selectie van bijna dertig favorieten. Om de foto’s te beschrijven gebruikten ze hun eigen ervaringen en herinneringen.

De tentoonstelling wordt vrijdag officieel geopend in Hoeve Scholtissenhof, Heiweg 1 in Bocholtz om 14.00 uur. De foto’s zijn te zien tot 30 maart.

INFO

Aanmelden voor de opening kan via: mkerckhoffs@lltb.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen