Groen licht voor woon-zorgcomplex voor dementerenden in Beesel

Print
Groen licht voor woon-zorgcomplex voor dementerenden in Beesel

De bouw van een woon-zorgcomplex voor dementerende ouderen in Beesel mag doorgaan. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Beesel / Reuver -

De plannen om in de Juffrouw Hensenlaan in Beesel een woon-zorgcomplex te bouwen voor dementerenden kunnen verder worden uitgewerkt. De Raad van State heeft groen licht gegeven voor het project.

Omwonenden waren het niet eens met de vergunningverlening door de gemeente Beesel. Ze vrezen overlast door een toename van de parkeerdruk en verkeer in de straat en denken dat er inbreuk zal worden gemaakt op hun privacy. De rechtbank in Roermond had in december 2017 de bezwaren van de omwonenden al verworpen, maar die gingen in beroep bij de Raad van State.

Verworpen

De Raad van State oordeelt nu dat de meeste argumenten die de omwonenden aanvoeren moeten worden verworpen. Op een juridisch punt krijgen ze gelijk, maar volgens de Raad van State betekent dat niet dat de vergunningsprocedure over moet.

Actualiseren

Voor André Lemmen, eigenaar van vastgoedbedrijf Sine MetU, is de uitspraak een meevaller. Maar als initiatiefnemer van het project is hij tegelijkertijd voorzichtig in zijn enthousiasme. „De juridische procedures hebben ervoor gezorgd dat alles bijna twee jaar heeft stilgelegen. De plannen zullen moeten worden geactualiseerd. Er valt nu nog niet te zeggen wanneer er daadwerkelijk gebouwd kan gaan worden.”

Het plan aan de Juffrouw Hensenlaan voorziet in een woon-zorgcomplex voor 18 dementerende ouderen. Daarbij wordt samengewerkt met zorginstelling Proteion.