Jan Slagter wil Piet Paulusma naar Omroep MAX halen

Print
Jan Slagter wil Piet Paulusma naar Omroep MAX halen

Omroep MAX-baas Jan Slagter wil weerman Piet Paulusma naar de publieke omroep halen. Hij gaat de komende weken gesprekken voeren met het Friese weer-icoon om te kijken of hij bij Omroep MAX op radio en televisie weerberichten wil gaan verzorgen.

,,Er zijn natuurlijk een hoop haken en ogen”, zegt Slagter. ,,Maar het voornemen is wel om er uit te komen. Piet is een fenomeen, iedereen kent hem en houdt van hem. En ik denk dat hij erg goed op zijn plaats zou zijn bij Omroep MAX.”

Paulusma kreeg te horen dat SBS6 na 23 jaar zijn contract als weerman niet meer verlengt. Productiemaatschappij Talpa wil een ander soort weerberichten gaan verzorgen. Hiervoor zijn RTL-weermannen Dennis Wilt en Amara Onwuka aangetrokken. Paulusma liet weten vrede te hebben met het besluit, maar het wel jammer te vinden. ,,Ik had liever de 25 jaar volgemaakt”, aldus de Fries.

Het zou lang niet de eerste keer zijn dat een coryfee van een andere omroep bij MAX aan de slag gaat. Eerder maakte voormalig RTL-gezicht Catherine Keyl al programma’s voor de omroep.