Grote brand Panningen legt bedrijf in de as

Print

Video: Track ‘88

Panningen -

Een grote brand op industrieterrein Panningen heeft dinsdagochtend vroeg het bedrijf Masterlight volledig verwoest. Even na half zes kon de brandweer het sein brandmeester geven. Er wordt nog nageblust.

Het vuur brak rond vier uur in de ochtend uit. Er werden meerdere brandweerkorpsen uit de regio ingezet om de brand te bestrijden.

Er was sprake van grote rookontwikkeling. De brandweer laat op Twitter weten dat er geen gevaar is voor de omgeving, maar adviseert om uit de rook te blijven.

Het pand kan als verloren beschouwd worden. Er was tijdens het uitbreken van de brand niemand in het pand aanwezig. De brandweer doet nog onderzoek naar de oorzaak. Daarover is momenteel nog niks bekend.

Grootste nachtmerrie

Eigenaar William Joosten laat in een eerste reactie weten: ,,Dit is de grootste nachtmerrie van een ondernemer.” Masterlight bestond 31 jaar. Er werken veertig mensen bij het bedrijf dat lichtartikelen maakt.

Grote brand Panningen legt bedrijf in de as
Foto: John Peters
Grote brand Panningen legt bedrijf in de as
Foto: John Peters

September

In september was er op hetzelfde industrieterrein ook al een grote brand bij een bedrijfsverzamelgebouw. Er werd toen aangifte gedaan van brandstichting door de vijf bedrijven die gebruikmaakten van het gebouw.

Grote brand Panningen legt bedrijf in de as
Foto: Track’88

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje