CDA’ers: Klimaatakkoord mist gezond verstand

Print
CDA’ers: Klimaatakkoord mist gezond verstand

Afbeelding: ANP

Het voorlopige Klimaatakkoord schiet tekort. ,,Om Parijs te halen is meer realisme en gezond verstand nodig in de uitvoering’‘, schrijven de twaalf lijsttrekkers van het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen in een opiniestuk in De Telegraaf. Daarin pleiten ze voor vier voorwaarden om de klimaatopgave tot een succes te maken.

,,Een succesvolle klimaataanpak vraagt allereerst om draagvlak in plaats van doordrukken’‘, stellen de CDA’ers die vinden dat het debat is gekaapt door ,,felle voor- en tegenstanders, door drammers en sceptici’‘. Ook ,,moeten we zorgen dat de veranderingen voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn’‘.

De provinciale politici willen daarnaast de tijd om tot de klimaatdoelen te komen nuttig gebruiken. ,,Door nu te doen wat kan en nodig is en andere maatregelen uit te smeren over de komende decennia.’‘ En Nederland moet niet vooruitlopen op de ambities van de rest van Europa, omdat anders de concurrentiepositie van mkb’ers en grote bedrijven verslechtert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen