Formule 1 drie jaar langer in Azerbeidzjan

Print
Formule 1 drie jaar langer in Azerbeidzjan

Afbeelding: EPA

De Grote Prijs van Azerbeidzjan blijft zeker tot en met 2023 op de kalender van de Formule 1 staan. Chase Carey, de grote baas van de koningsklasse van de autosport, heeft het contract met het circuit van Bakoe met drie jaar verlengd. Die verbintenis liep tot en met 2020.

De Formule 1-coureurs racen sinds 2016 door de straten van Bakoe. Nico Rosberg won toen in zijn Mercedes de eerste race in de hoofdstad van Azerbeidzjan, die toen nog de Grote Prijs van Europa werd genoemd. Sinds 2017 heet het de Grand Prix van Azerbeidzjan, met Daniel Ricciardo (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes, 2018) als winnaars. Op 28 april staat de volgende race in Bakoe op het programma.

,,In korte tijd is dit een van de populairste races van het seizoen geworden’‘, zei Carey. ,,De GP in Baku levert felle gevechten en spectaculaire wedstrijden op.’‘

Max Verstappen heeft weinig goede herinneringen aan het circuit. Afgelopen jaar viel de Nederlander uit na een crash met zijn teamgenoot Ricciardo. Een jaar eerder kon hij de finish ook al niet halen vanwege technische problemen. Extra zuur was toen dat Ricciardo er met de winst vandoor ging. Tijdens de eerste race in 2016 eindigde hij teleurstellend als achtste.